VSR-controle

Wat is een VSR controle

Of iets schoon is beoordeelt iedereen anders. Dat maakt het lastig om de kwaliteit van schoonmaakwerk te beoordelen. Om ‘schoon’ toch meetbaar te maken heeft VSR (Vereniging Schoonmaak Research) het VSR-kwaliteitsmeetsysteem (VSR-KMS) ontwikkeld. Binnen dit geautomatiseerde systeem zijn technische uitgangspunten vastgesteld. Op die punten toetsen we de schoonmaak dienstverlening. Zo kunnen we een minimaal niveau voor de schoonmaakwerkzaamheden vaststellen. Om van daaruit de kwaliteit te beoordelen en verbeteren. Een VSR-controle laat je uitvoeren door een onafhankelijk adviseur van CC Facilities.

Dagelijkse controle schoonmaak

Voor het dagelijks toetsen van de schoonmaakwerkzaamheden is het VSR-DKS controlesysteem. Dat is speciaal ontwikkeld om de uitvoering van schoonmaakwerkzaamheden door een persoon of van een specifieke taak te toetsen. Zo weet je dus direct hoe individuele medewerkers presteren. En als je daar inzicht in hebt, dan kan je bijsturen en opleiden.

Kwaliteitsmeting of VSR-controle uit laten voeren

Controle is van belang als je moet beoordelen of alle afspraken in het contract met de facilitair dienstverlener worden nageleefd. Bij contractbeheer dus. Maar ben je van plan om een ander schoonmaakbedrijf in te schakelen, ook dan is het belangrijk om in kaart te brengen wat de huidige status van de schoonmaak is.
Zo’n kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd door een van onze gecertificeerd kwaliteitsinspecteurs of -controleurs.

Normering VSR meting (VSR-KMS)

Het VSR kwaliteit meetsysteem (VSR-KMS) is vastgelegd in een nationale (NEN)-norm voor de beoordeling van schoonmaakonderhoud: NEN 2075. Ook past het VSR-KMS binnen de Europese norm: EN 13549.