Begeleiding aanbesteding catering

Catering in het bedrijfsleven is meer dan het verzorgen van de lunch. Steeds vaker is de kwaliteit van de aangeboden maaltijden een belangrijk onderdeel van de uitvraag richting cateraars. Maar hoe zorg je dat de wensen en eisen vanuit de directie en medewerkers goed worden opgenomen in de contracten, zodat een goede en kwalitatieve relatie ontstaat tussen de organisatie en de cateraar? Wij zijn ervan overtuigd dat dit alles te maken heeft met het scheppen van de juiste verwachtingen!

Hoe we de aanbesteding catering aanpakken

Als eerst kijken we daarom samen met onze opdrachtgever naar de specifieke wensen. Welke aspecten van de samenwerking zijn belangrijk? Welke wensen zijn er ten aanzien van receptuur en invulling van het menu? Maar ook, welke faciliteiten zijn aanwezig en sluiten de wensen aan op de mogelijkheden? Hoe beter we dit in kaart hebben gebracht voordat de aanbesteding wordt uitgezet, hoe beter de kwaliteitsbeleving en uitvoering van de werkzaamheden zal zijn.

Vaststelling werkzaamheden en invulling

Als duidelijk is welke behoeften er zijn, dan werken we samen oplossingen uit. Zo leggen we vast welke werkzaamheden en invulling wordt verwacht van de cateraar en overige leveranciers.

Selectiecriteria cateraars opstellen

Dit alles leidt tot een goed gedefinieerd Programma van Eisen (PvE) en een lijst met selectiecriteria voor cateraars. Op basis daarvan is het mogelijk te beoordelen welke partij het beste tegemoetkomt aan de wensen vanuit de organisatie en de gestelde kritische succesfactoren.

Beoordeling cateraars

Nadat de uitgenodigde cateraars hun praktische en financiƫle invulling van het Programma van Eisen hebben ingediend, zullen wij samen met jullie de beoordeling verzorgen. We kijken kritisch naar de beste match tussen opdrachtgever en leverancier. Daarbij hebben wij altijd een duurzame en langdurige samenwerking als doel!

Wij verzorgen ook HACCP-advies en HACCP-metingen om de kwaliteit van (bedijfs)catering te toetsen. En binnen onze facility services bieden we ook begeleiding voor aanbesteding van schoonmaak.